MEDIATIEDOTE 9.12.2020 klo 17

Pieksämäen kaupunki on tänään perustanut Valonan yhteen kerrokseen kaupungin kotisairaalan avulla terveydenhuollon 15-paikkaisen yksikön varmistamaan sairastuneiden hyvän sairaanhoidon. Tartunnan saaneet asukkaat ovat tällä hetkellä tilanteeseen nähden hyvävointisia.

Kirkkopalvelut-konserniin kuuluvan Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön kuudellatoista asukkaalla ja kahdellakymmenelläkolmella hoitajalla on todettu koronatartunta Pieksämäellä.

Viimeiset tiedot kuuden asukkaan tartunnasta ja kuuden työntekijän tartunnasta saatiin tänään keskiviikkona.

”Valona Vanhuspalvelut tekee tiivistä yhteistyötä Pieksämäen kaupungin kanssa, joka tukee vahvasti nyt asumispalveluyksikköämme vanhusten hoidossa. Olen iloinen ja huojentunut siitä, että toimenpiteet etenevät. Nyt työskentelemme yhteisvoimin sen eteen, että ikäihmiset saavat kaiken tarvitsemansa avun ja hoivan. Juuri perustettu osasto, jonne sairastuneet on eriytetty, aloitti toimintansa hetki sitten. Käytettävissä on myös lääkäri”, kertoo Valona Vanhuspalvelujen palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Valonan sosiaalihuollon asumispalveluita tuetaan kaupungin osalta siten, että henkilökuntavajetta paikataan kaupungin hoitohenkilökunnalla ja tuetaan Valona Vanhuspalvelujen esimiestyötä. Tartunnan saaneet asukkaat ovat tällä hetkellä tilanteeseen nähden hyvävointisia.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

Pieksämäen kaupunki testasi Valonan asumispalveluyksikön asukkaat ja henkilökunnan 4.12., 6.12. ja 8.12. Pieksämäen kaupunki tulee testaamaan koko henkilökunnan ja asukkaat toistaiseksi joka toinen päivä. Seuraava testaus on huomenna torstaina.

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin torstaina 3.12. Kuusi viimeistä tartuntaa työntekijöillä todettiin tänään keskiviikkona. Asukastartunnoista saatiin tieto kymmenen asukkaan osalta maanantaina 7.12. Kuudesta viimeisestä asukastartunnasta saatiin tieto tänään. Asukkaiden omaisia on informoitu asiasta.

Altistuneet henkilöt on mahdollisuuksien mukaan kartoitettu ja heidät on ohjattu karanteeniin. Tiedossa olevat tartunnan saaneet asukkaat on eristetty. Tilanteen takia Valonan vanhuspalveluyksikössä ei saa vierailla kuin pakottavissa tilanteissa.