Valona-hyvinvointi kerää Kirkkopalvelujen sosiaali- ja hyvinvointipalvelut 1.11.2017 alkaen yhteisen nimen alle. Entiset Lapsi- ja perhepalvelukeskus Ruusu, Koivurannan palvelukeskus ja Päiväkoti Satakieli toimivat jatkossa kaikki osana Valona-hyvinvointia. Nimenvaihdoksesta ei aiheudu muita muutoksia, kaikki toiminta jatkuu entisellään. Valona-kokonaisuuden luomisella valmistaudutaan tulevaisuuteen ja sote-muutokseen.

Valona-hyvinvoinnissa halutaan palvella vauvasta vaariin ja kehittää palveluja koko elämänkaari huomioiden.  Valona Lapsi- ja perhepalvelut tarjoavat laadukkaita varhaiskasvatus-, lastensuojelu- ja perhepalveluja entiseen tapaan:

  • Päiväkoti Valona jatkaa Päiväkoti Satakielen toimintaa Järvenpäässä.
  • Lapsi ja perhepalvelukeskus Ruusun yksiköt toimivat jatkossa nimillä Avopalvelut Valona, Perhekuntoutus Valona ja Lastenkoti Valona. Palvelut painottuvat Savoon ja Keski-Suomeen.

Koivurannan palvelukeskus tarjoaa jatkossa hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille Valona Vanhuspalvelut -nimellä.

Valona-hyvinvointipalvelujen ylläpitäjä on Kirkkopalvelut ry.

Jatkamme työtä paremman arjen puolesta!

Kirkkopalvelut – sillanrakentaja kirkon, yhteiskunnan ja ihmisten välillä

Valona-hyvinvoinnin omistaja Kirkkopalvelut ry on valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö, joka rakentaa oikeudenmukaista yhteiskuntaa, auttaa kirkkoa onnistumaan ja uudistumaan, kouluttaa ja valmentaa sekä välittää ja toimii ihmisten hyvinvoinnin puolesta.

Valona-hyvinvoinnin sosiaalipalvelujen ohella Kirkkopalvelut organisoi Yhteisvastuukeräyksen, Kotimaanapu-hyvätekeväisyyspalvelun sekä Vapaaehtoistyö.fi-palvelun, järjestää Kirkkopäivät ja Tiekirkko-toimintaa. Kirkkopalveluihin kuuluva Seurakuntaopisto tarjoaa koulutuspalveluja viidellä kampuksella 2 500 opiskelijalle. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys.

Kirkkopalvelujen toimintaa ohjaavat arvot usko, toivo ja rakkaus sekä avara kansankirkollisuus, rohkea yhteiskuntavastuu ja palveleva lähimmäisenrakkaus.