8.12.2020 klo 12.50

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön kymmenellä asukkaalla ja kuudellatoista hoitajalla on todettu koronatartunta. Kolmen asukkaan tartunnoista saatiin tieto maanantaina iltapäivällä. Seitsemästä asukastartunnasta saatiin tieto maanantai-iltana.

Valona Vanhuspalveluissa on kaikkiaan 65 tehostetun palveluasumisen hoitopaikkaa ja henkilökuntaa reilut 40.

”Tilanne on päässyt näin pahaksi aktiivisesta testaamisesta huolimatta, sillä tulosten analysointi on viivästynyt useita päiviä. Asumisyksikön saamat tiedot eivät ole pysyneet ajan tasalla todellisen tartuntatilanteen suhteen. Tämä on suunnattoman vakava tilanne. Teemme yhteistyössä terveysviranomaisten johdolla kaiken sen, mitä tehtävissä on, ettei tilanne muutu entistä pahemmaksi. Yhteistyössä Pieksämäen kaupungin ja ESSOTE:n kanssa teemme paraikaa yksityiskohtaista suunnitelmaa siitä, miten tilanne saadaan hallintaan ”, kertoo Valonan palvelujohtaja Susanna Pirttiaho.

Pieksämäen kaupunki testasi Valonan asumispalveluyksikön asukkaat ja henkilökunnan perjantaina 4.12. , sunnuntaina 6.12. ja tänään 8.12. Pieksämäen kaupunki tulee testaamaan koko henkilökunnan ja asukkaat toistaiseksi joka toinen päivä.

Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin torstaina 3.12., kolme lauantaina 5.12., kymmenen itsenäisyyspäivänä ja kaksi maanantaina 7.12., viimeinen tiistaina 8.12. Asukastartunnoista saatiin tieto maanantaina 7.12. Asukkaiden omaisia on informoitu asiasta.

Altistuneet henkilöt on mahdollisuuksien mukaan kartoitettu ja heidät on ohjattu karanteeniin. Tiedossa olevat tartunnan saaneet asukkaat on eristetty. Tilanteen takia Valonan vanhuspalveluyksikössä ei saa vierailla kuin pakottavissa tilanteissa.

Lisätiedot:

Susanna Pirttiaho
palvelujohtaja
Valona-hyvinvointi
040 529 6699
susanna.pirttiaho@valonahyvinvointi.fi

Leena Piirto
viestintäjohtaja
Kirkkopalvelut
040 182 7264
leena.piirto@kirkkopalvelut.fi