Perhekuntoutus Valonan tulevat toimitilat sijaitsevat kampuksen rivitaloalueella. Kesän aikana tiloissa tehdään tarvittavat korjaus- ja muutostyöt. Toiminta on edelleen laitosmuotoista, ympärivuorokautista perhekuntoutusta. Asiakaspaikkojen määrä vähenee nykyisestä seitsemästä perhepaikasta neljään.

Tulevat tilat mahdollistavat sen, että perheet asuvat omissa asunnoissaan rivitaloyhteisössä. Yksikössä on myös työskentely- sekä oleskelutiloja. Kampusalueen harraste- ym. tilat sekä ympäristön liikunta- ja kulttuuripalvelut ovat yksikön ja sen asiakkaiden hyödynnettävissä. Myös yhteistyö Valona-hyvinvoinnin muiden palveluyksiköiden kesken lisääntyy entisestään, kun kaikki toimintayksiköt sijaitsevat samalla kampusalueella.

Varsinainen kuntoutustoiminta keskittyy jatkossakin perheiden arjen pulmien ja kasvatushaasteiden ratkaisemiseen sekä perhetilanteen arviointiin ja sen pohjalta toteutettavaan kuntoutukseen. Yhteisöllisyys ja vertaistuki ovat myös edelleen keskeisiä elementtejä Perhekuntoutus Valonan toiminnassa.

Lisätiedot:

Susanna Pirttiaho, lapsi- ja perhepalvelujohtaja

p. 040 529 6699, susanna.pirttiaho@valonahyvinvointi.fi