Monelle marras- ja joulukuu ovat harmaan puurtamisen aikaa. Perhekuntoutus Valonan muuton myötä perhekuntoutuksen syksy on kuitenkin ollut iloista touhuilua. Pääpainona on ollut kehittävä ote palvelun tarjoamisessa koko ajan muuttuvalla sosiaalialan kentällä. Työntekijät ovat kouluttautuneet ja uusia toimintatapoja on kehitetty yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa unohtamatta hyväksi todettua Valonan Perhekuntoutusmallia, jota olemme toteuttaneet jo vuodesta 2011 lähtien.

Perhekuntoutus rivitaloyhteisössämme on kodinomaisuutta ja yhteisöllisyyttä korostavaa. Rivitalo mahdollistaa asiakkaiden kodinomaisen asumisen. Jokaisella asiakkaalla on oma asunto, jonne on saatavilla tuki ympäri vuorokauden. Olemme ottaneet uudet tilat innolla vastaan. Tilat on remontoitu ja sisustettu perhekuntoutuksen tarpeisiin. Tiloissamme on yhteisötila, jossa pystymme kokoontumaan isommallakin joukolla pitkin päivää. Perinteeksi muodostunut aamukatsaus alkaa ”Valona-auringon” ja aamun positiivisen ajatuksen voimin. Muutoin päiväohjelma etenee jokaisen perheen tavoitteiden mukaisesti yksilö- ja perhetyöskentelyillä sekä arjen toimintojen ohjauksella. Perhekuntoutus Valonan pihapiirissä on lasten leikkialue keinuineen ja muine leikkivälineineen – ulkoilu kuuluu ohjelmaan päivittäin.

Valona aurinko löysi tiensä perhekuntoutusyksikköömme muuton yhteydessä. Perhekuntoutus Valonan tuleva vuosi 2019 onkin teemavuodeltaan ”Positiivinen vuosi” ja se näkyy arjessamme pitkin vuotta. Vahvan ammatillisen tuen ja ohjauksen lisäksi uskomme positiivisen ajattelun vaikuttavan jokaiseen hyvässä mielessä ja tukevan koko perheen kuntoutumista.

Perhekuntoutuksen väki toivottaa Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!