Koronavirustartunnan on Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikössä Pieksämäellä saanut nyt yhteensä 20 asukasta ja 31 työntekijää. Tänään 5.1.2021 todettiin työntekijätartunnoista viimeinen. Koronavirukseen on menehtynyt kaikkiaan seitsemän yksikön asukasta.

Ensimmäisistä asukastartunnoista saatiin tieto kymmenen asukkaan osalta maanantaina 7.12. Viimeinen asukastartunta todettiin keskiviikkona 30.12. Ensimmäinen tartunta työntekijällä todettiin 3.12. Viimeinen tartunta työntekijällä todettiin 5.1.2021.

Koronarokotusten antaminen aloitettiin yksikössä vuodenvaihteessa.  Rokotukset saataneen päätökseen kuluvan viikon aikana sekä asukkaiden että henkilöstön osalta.

Pieksämäen kaupunki on testannut Valona Vanhuspalvelujen asumispalveluyksikön asukkaat ja työntekijät yhteensä kahdeksan kertaa 4.12. alkaen. Viimeinen testaus tehtiin 22.12. Kaupunki ei toistaiseksi ole suunnitellut Valonan asukkaiden ja henkilökunnan testaamista.

Valonan Vanhuspalvelujen omaisia palvelleet omaispuhelimet lopettivat toimintansa maanantaina 28.12. Omaiset voivat jatkossa ottaa yhteyttä normaaliin tapaan Valonan eri osastoille.

Lisätiedot:

Susanna Pirttiaho
palvelujohtaja
Valona-hyvinvointi
040 529 6699
susanna.pirttiaho@valonahyvinvointi.fi