Valona Vanhuspalvelujen väki aloitti luonto-teemaisen Vanhustenviikon juuresvisalla. Peruna osoittautui kisassa kimurantiksi – peruna kun ei ole virallisesti juures vaan koisokasvi! Tiistaina ohjelmassa oli mieleenpainuva Karjalaisen kansan messu Pieksämäen Uudessa Kirkossa. Luonnon lisäksi myös veisuu voimannuttaa.

Torstaina tehtiin vierailu Sisälähetysseuran museoon (ks. viereinen kuva). Harva tetää, että aivan hoivayksikön naapurissa sijaitsee museo, jossa esitellään Sisälähetysseuran opetustoiminnan ja samalla myös Koivurannan eli nykyisen Valona Vanhuspalvelujen historiaa. Esillä on muun muassa erilaisia työ- ja oppilaspukuja sekä muuta esineistöä useiden vuosikymmenten varrelta.

Museovierailun jälkeen ulkoiltiin raikkaassa syyssäässä ja paistettiin makkaraa. Perjantaina oli jälleen vuorossa aivojumppaa luontoaiheisen lauluvisan merkeissä.

Vanhustyön keskusliiton alulle panemaa Vanhustenviikkoa on vietetty jo 1950-luvulta lähtien näin lokakuussa. Vanhustenviikko ja -päivä ovat maassamme pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia.