Marraskuussa 2015 Seurakuntaopiston kampuksille Pieksämäelle, Ruokolahdelle ja Järvenpäähän saapui kymmeniä nuoria turvapaikanhakijoita Nuoret turvapaikanhakijat kansanopistossa -koulutukseen. Nuorten tiet ovat vuosien myötä erkaantuneet. Nyt vihdoin oli aika tavata porukalla uudelleen: vaihtaa kuulumisia, saada vertaistukea ja viettää yhteistä viikonvaihdetta.

Aikanaan alaikäisinä ja ilman huoltajaa maahan saapuneet nuoret ovat hienosti löytäneet oman paikkansa kuka mistäkin päin Suomea. Osa on asettunut Pieksämäelle. Jälleennäkeminen oli riemukas, kun luokkakaverit vuosien takaa tapasivat ja vaihtoivat kuulumisia.

Seurakuntaopistolla alkanut koulupolku on saanut jatkoa. Osalla on vielä kesken aikuisten perusopetuksen opinnot, mutta kolme on ennättänyt jo lukio-opintoihin, yksi on vakituisessa työsuhteessa, yksi on perustanut oman yrityksen ja moni on ammattiopinnoissa. Opintojen ohella arki on pääosin hallinnassa ja tulevaisuuteen katsotaan positiivisella mielellä. Tapahtumaan osallistuneiden ohjaajien, opettajien ja tukihenkilöiden ilo olikin ylimmillään heidän tavatessaan elämässään eteenpäin päässeitä nuoria, joiden kohdalla kotoutuminen on onnistunut!