Päiväkoti Valonan kesäkerho on helpottanut monen perheen alkukesän lastenhoitopulmia. Kahden viikon ajan tusina pientä koululaista on touhunnut päivittäin pääosin ulkona Tuusulanjärven rantamaisemissa. Lähiluontoon tutstumisen ohella kerhon kantavina teemoina ovat olleet yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja kaveritaidot.

Kerhon vastuuohjaajana on toiminut Päiväkoti Valonan kasvattaja ja apuohjaajina kaksi Seurakuntaopiston nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen opiskelijaa.

Lasten toiveiden mukaisesti ohjelmassa on ollut muun muassa ongintaa, askartelua luonnon materiaaleista, erätaitojen harjoittelua, ulkoleikkejä ja luonnossa ruokailua. Trangialla keitetty pasta oli lasten mielestä paljon parempaa kuin sisällä valmistettu! Jokaisella lapsella on kerhon ajan ollut käytössä oma luontovihko, johon on tehty tärkeitä merkintöjä lähes päivittäin. Aurinkoinen sää ja pulahdukset raikkaaseen veteen ovat kruunanneet kesäkerholaisten päiviä.

Apuohjaajien mielestä kesäkerho on ollut opettavainen työpaikka. Erilaiset luontojutut ovat kiinnostaneet lapsia kovasti. Parasta kerhossa on kuitenkin ollut se, että lapset ovat touhunneet yhdessä eikä ketään ole jätetty ulkopuolelle. Kaveritaidoista kesäkerholaisille voikin antaa täyden kympin!