Mainio kevätsää teki tämän vuoden tapahtumasta mahtavan kokemuksen kaikille. Moottoripyörä- ja autoajelujen, ratsastuksen ja toimintaradan tehtävien lomassa oli mukava vaihtaa kuulumisia ja nauttia yhdessäolosta. Mukavaa oli huomata työntekijöiden ja perheiden yhteinen hyvä henki ja miten joidenkin kohdalla keskinäinen kuntoutuksen aikainen vertaistuki on muuttunut ystävyydeksi. Yhteydenpito on jatkunut kotiinpaluun jälkeen.

Tänä päivänä palveluiden vaikuttavuutta pyritään selvittämään monenlaisin menetelmin. Vuotuinen hulinapäivä antaa suoran palautteen asiakkailtamme. Päivän aikana kuulee, miten perheet ovat selvinneet kuntoutusjakson antamin eväin eteenpäin. Monilla on ollut haasteita matkan varrella ja tukitoimia on edelleen tarvittu, mutta monet entisistä asiakkaistamme pärjää muutama vuosi kuntoutuksen jälkeen oikein hyvin. Tärkein tavoite, se, että perhe saa jatkaa perheenä yhdessä tavallista arkea eläen on toteutunut. On mukava kuulla, että useat ovat saaneet arjen pyörimään kotona. Lapset ovat tietenkin kasvaneet ja vauvat ovat nyt taaperoita ja taaperot jo eskarilaisia tai koululaisia. Uupuneet ja haasteellisessa tilanteessa perhekuntoutukseen tulleet äidit ovat voimaantuneet ja useat heistä ovat onnistuneet opiskelemaan itselleen ammatin ja työllistyneet. On mukava kuulla, miten unelmat ovat toteutuneet. Äideistä yksi on valmistunut eläintenhoitajaksi, yksi merkantiksi, yksi on hakenut opiskelemaan kouluavustajaksi… Arki siis kantaa ja mahdollistaa tavoitteiden asettamisen ja saavuttamisen.

Suurin ilo on huomata, miten iloisia ja hyvinvoivia perheitä hulinoissa oli. Kaikki heittäytyivät ja osallistuivat toimintaan iloisin mielin. Perinteet tuovat turvallisuuta ja jatkuvuutta elämään. Näin ajattelee varmaankin myös jo viidettä kertaa hulinoihin osallistunut äiti.

Pirjo Mäenpää

yksikön johtaja