Ritvaa ehdottivat palkinnon saajaksi Valona Vanhuspalvelujen työntekijät. He kuvaavat Ritvaa innostavaksi johtajaksi, joka panostaa vahvaan ammatillisuuteen, laatuun ja työntekijöiden mukaan ottamiseen kaikessa toiminnassaan. Häntä pidetään myös koulutusmyönteisenä johtajana, joka kannustaa työntekijöitä päivittämään omaa ammattitaitoaan.

Ritvalle ikäihmisten hyvinvointi on kaikki kaikessa. Työntekijöiden mukaan hän ymmärtää, että vanhusten oman näköinen elämä ei voi jatkua ilman hyvinvoivaa henkilöstöä. Työhyvinvointi näkyy sekä kunnollisina työolosuhteina että työntekijöiden toiveiden huomioimisena ja joustamisena.

Ritva itse on Tehyn ja La Carita -säätiön tekemästä valinnasta hämmentyneen kiitollinen: ”Tuntuu hyvältä saada työyhteisöltä tällaista tunnustusta. Kiitos kuuluu myös henkilöstölleni, ilman hyvää henkilökuntaa johtaminen ei onnistu.”

Peruskoulutukseltaan Ritva Häkkinen on sairaanhoitaja ja diakonissa. Hän on suorittanut myös terveystieteiden maisterin tutkinnon. Nykyisessä tehtävässään hän on toiminut vuodesta 2002 lähtien.