Tuu mukaan -hankkeen kesäkurssi Ruokolahdella vietettiin kauniissa ja lämpimässä säässä 6.-11.8.2018. Yhdessä Seurakuntaopiston Jaakkiman kampuksen kanssa järjestetty kurssi sujui kerta kaikkiaan upeasti! Kurssilaisia oli Pieksämäeltä, Järvenpäästä ja Imatralta yhteensä 37. Heitä ohjamassa oli seitsemän ohjaajaa, joista viisi oli itsekin maahanmuuttajataustaisia. Lisäksi kurssilla oli kolme suomen kielen opettajaa ja muuta opiston henkilökuntaa varmistamassa, että kaikki sujui suunnitellusti.

Kurssin ohjelmassa oli aamupäivällä tarjolla suomen kielen opetusta ja iltapäivästä alkaen harrastettiin erilaisia aktiviteetteja aina iltaan saakka. Ohjelmaan kuuluivat muun muassa olympialaiset, erilaiset pallo- ja mökkipelit, Zumba, Sub-lautailu, kalastus ja paljon muuta. Kurssin lopuksi saatiin vielä mukaan hankkeen kouluttamia, nuorten omia tukihenkilöitä Pieksämäeltä ja Imatralta.

Suuri kiitos kaikille kurssilaisille aktiivisuudesta ja erityisesti ohjaajille mahtavasta panoksesta kurssin toteutuksessa!